Operaatio Vakiduunissa alkoi nimien keruu, tavoitteena nollatuntisopimusten kieltäminen

17.1.2015Vaikuta ja allekirjoita kansalaisaloite!

Käy allekirjoittamassa nollatuntisopimusten kieltämiseen tähtäävä kansalaisaloite osoitteessa: https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1065.

Aloite luovutetaan syksyllä uudelle eduskunnalle.

Allekirjoitusten kerääminen ja Metallin Nuorten aloittama Operaatio Vakiduuni haluavat vaikuttaa jo hallitusohjelmaan. Nollatuntilaisten ja muiden pätkätyöläisten ahdinkoa on selvitetty lukuisissa työryhmissä jo vuosikaudet. Mutta parannusta eivät päättäjät ja poliitikot ole saaneet aikaiseksi.

Aloitteella kahta lakia ehdotetaan muutettavaksi niin, että niin sanotut nollatuntisopimukset kielletään. Samalla määrätään, että viikoittainen työaika on vähintään 18 tuntia. Vähimmäistyöaika parantaa osa-aikaisten työntekijöiden oikeutta ansiosidonnaiseen työttömyysturvaan. Työntekijä voi sopia työnantajansa kanssa alle 18 tunnista. Aloitteen on tultava kuitenkin kirjallisesti työntekijältä. Syynä voi olla esimerkiksi opiskelu tai lastenhoito.

Aloite haluaa nostattaa laajemman keskustelun nollatuntilaisten ja osa-aikatyöntekijöiden aseman parantamiseksi. Nollasopimukset aiheuttavat suuria toimeentulo-ongelmia ja tekevät elämästä kohtuuttoman epävarmaa suurelle joukolle suomalaisia.

Kansalaisaloitteen vireillepanijoina ovat eri ammattiliitoissa toimivat aktiiviset kansalaiset. Vastuuhenkilöt ja heidän tietonsa näkyvät kansalaisaloite.fi -sivustolla. Muiden allekirjoittajien nimet ja tiedot eivät tule missään vaiheessa julkisiksi. Oikeusministeriö valvoo kansalaisaloitteen toteuttamista.

Lisätiedot:

www.operaatiovakiduuni.fi